İzmir Kâtip Çelebi Ünivesitesi Slogan

İş Olanakları

Sanat ve Tasarım Fakültesi'nin bölümlerinde, yenilikçi ve disiplinler arası çalışabilen, analitik ve eleştirel düşünebilen, teknik ve estetik yönden eğitilmiş, sanata ve topluma duyarlı, etik değer bilincine sahip, evrensel değerleri temel alarak sanat ve tasarım olgusunun toplum yaşamındaki öneminin arttırılmasını sağlayabilen, kültür, sanat ve tasarım dünyasını yakından takip eden,  sanat ve tasarım alanında özgün eserler ortaya koyabilen, çağdaş ve özgün mekânlar tasarlayabilen bireyler yetiştirmek hedeflenmektedir.

Eğitim ve araştırma faaliyetlerinde sanayi ile işbirliğine önem verilerek, son teknolojik gelişmeler, teknik yazılımlar ve tasarım programlarla eğitim desteklenerek, başta Atatürk Organize Sanayi Bölgesi olmak üzere, tasarım kültürünün egemen olduğu sektörlerin beklentisi olan nitelikli ve donanımlı insan kaynağına olan ihtiyacın karşılanmasını sağlayacaktır. Fakülte interdisipliner nitelikte olması nedeniyle programda başta sosyal sosyal bilimler olmak üzere birçok disiplin ile etkileşim halinde eğitim verilmesi planlanmaktadır.

 

GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ

AMAÇ: Kitle iletişim alanındaki teknolojik gelişmeler, diğer teknolojik yeniliklerin de tanıtılmasını ve benimsenmesini sağlayarak toplumları daha hızlı ve çok boyutlu olarak etkilemeye ve değiştirmeye başlamıştır. 2000’li yıllarda bilgisayar ve internet teknolojisinin gelişiyle birlikte tasarım kültürü yaşamın her alanında etkin bir hale gelmiştir. Bu program bilişim çağının temel ihtiyacı olan görsel tasarımın hâkim olduğu reklamcılık, tanıtım, sinema, medya ve kültür araştırmaları alanında akademik ve kuramsal çalışmaları güçlendirmek ve bu çalışmaların bilimsel araştırma yöntemleriyle üretilmesini amaçlamaktadır. Günümüzde oldukça geniş bir alanı çevreleyen görsel iletişim tasarımı ve uygulamaları, hem multidisipliner hem de interdisipliner alanlar arasındaki sınır giderek daha akışkan bir yapıya bürünmekte, iç içe geçmekte ve gittikçe bütünleşik, dinamik bir yapıya dönüşmektedir.

Görsel İletişim Tasarımı eğitimi teorik ve uygulamalı derslerle; tasarım prensiplerine odaklı yaratıcı problem çözme, stratejik düşünme, güçlü ve etkili iletişim becerileri kazanma, etkileşimli tasarım, konsept geliştirme/kavramsal düşünme, marka tasarım yönetimi, kurum kimliği tasarımı oluşturma, marka konumlandırma, 2D ve 3D haraketli grafik üretme, web ve interaktif tasarım geliştirme ve oyun tasarımı gibi çalışma alanlarına odaklanır. Bölümde eğitim ortamları olarak; temel tasarım eğitimi için hazırlanmış atölyeler, çoklu ortam ve grafik tasarım için bilgisayar laboratuvarları, animasyon/video tasarımı laboratuvarları ve profesyonel fotoğraf stüdyosu ile 3 boyutlu karakter animasyonlarında ve oyun tasarımında kullanılan, son teknoloji ürünü hareket yakalama (motion capture) sistemi kullanılacaktır.

 

MODA VE TEKSTİL TASARIMI BÖLÜMÜ

AMAÇ: Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü, Türk Tekstil ve moda endüstrisinin uluslararası ölçekte gereksinim duyduğu Dokuma Tasarımı, Baskı Tasarımı, Giyim Tasarımı, Moda-Aksesuar Tasarımı dallarında teknik ve estetik bilgi ve becerilerle donatarak, tekstil sektörünün gereksinmelerine uygun yaratıcı, üretken tasarımcılar yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü mezunları moda, dokuma, baskı/kumaş deseni ve takı/aksesuar tasarımı alanlarında, bağımsız ya da bir firmada tasarımcı olarak yer edinebilir; moda yazarlığı ve danışmanlığı yapabilir; mağazacılık gruplarında ürün yöneticisi, yaratıcı direktör, marka yöneticisi, satın almacı, pazarlamacı, kalite kontrolcü gibi meslek gruplarında aranan vasıflı eleman olarak sektörde görev yapabilirler. Öğrencilerin dokuma, örme, baskı ve konfeksiyon alanlarında bilgisayar programlarını kullanabilmelerini sağlamak için en gelişmiş bilgisayar programları eğitimi de verilir.

Bu bölümden mezun olanlar, MODA TASARIMCISI unvanı alır. Mezun öğrenciler, serbest tasarımcı olarak çalışabildikleri gibi moda ve hazır giyim sektöründe, tasarım stüdyolarında daha pek çok alanda tasarımcı olarak çalışabilir. Ayrıca, moda dergileri için moda editörlüğü ve moda fotoğrafçılığı, mağazacılık sektörü için moda pazarlamacı ve görsel sergileme sorumlusu, özel ve kamu olmak üzere sahne ve televizyon sektöründe kostüm tasarımcısı ya da kostüm sorumlusu olarak görev alabilirler.

 

MÜZİK BÖLÜMÜ

AMAÇ: Müzik bölümü çok boyutlu ve interdisipliner yapıdaki müzikbilimleri programıyla alan araştırması yapabilecek, çağımızın başta medya, sinema ve eğlence sektörü olmak üzere farklı dönem ve coğrafyaları ilgilendiren müzik   çalışmaları yapabilecek, teknolojik gelişmeleri yakından takip eden, bilgi ve kültürü müzik düzleminde harmanlayabilen  mezunlar vermeyi amaçlamaktadır.

Mezuniyet sonrası iş olanakları arasında ses kayıt stüdyolarında, radyo ve televizyon kurumlarında, konser seslendirme, prodüksiyon, reklam müziği ve akustik tasarım şirketlerinde ses operatörlüğü, tasarım ve/veya kurulum uzmanlığı; MBA için yazılı (dergi ve gazeteler), görsel (özel ve resmi televizyonlar) ve işitsel (radyo) medyada eleştirmenlik, müzik yazarlığı, program yapımcılığı, müzik endüstrisi içinde işitsel medya kitapçığı yazarlığı, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlükleri ve Kültür Bakanlığı'nın ilgili birimlerinde tanıtım ve halkla ilişkilere yönelik uzmanlıklar ön plana çıkmaktadır.

 

ENDÜSTRİYEL TASARIM BÖLÜMÜ

AMAÇ: Tasarım disiplininin yaşam döngüsü içindeki etkilerini anlama-yorumlama yetkinliğine sahip, tasarım disiplini kapsamına giren farklı ölçeklerdeki tasarımları gerçekleştirebilen, endüstrinin beklentilerini karşılayabilecek güncel teknolojik bilgiye sahip olan endüstriyel tasarımcılar yetiştirme hedeflenmektedir.  Bu program, öğrencilere meslek yaşamlarında yenilikçi, yararlı, güvenli, estetik açıdan uygun, sosyal ve kültürel değerlere duyarlı ürünleri tasarlayıp geliştirmeleri için gerekli donanımı vermeyi amaçlamaktadır. Endüstriyel yöntemler, geniş anlamıyla pazarda bir alıcı kitlesini hedeflediği için çok sayıda üretilmesi gereken ürünlerin malzeme, işlem sayısı ve işçilik gibi giderlerinin optimize edilerek ekonomisinin sağlanmasını amaçlar. Tasarımcı bu yöntemleri bilir ve endüstriyel ortamın diğer elemanlarıyla (mühendisler, işletmeciler) bu yöntemlerin dilini kullanarak iletişim kurar.

Endüstriyel Tasarım Bölümü mezunları, endüstriyel üretimin geçerli olduğu otomotiv, beyaz eşya, ev ve ofis mobilyaları, kent mobilyaları, elektrikli ev aletleri, iletişim teknolojileri, ev gereçleri, kişisel aksesuarlar, ambalaj, aydınlatma gibi çok geniş bir sektörel alanda istihdam edilebilmektedir.

Menüyü Kapat